El Pla de Estratègic de Transició energètica de Roses, el camí per ser una destinació turística sostenible. 

L’Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha presentat aquest dimecres 24 de març de 2021 un pla per a la transició energètica. Aquest pla portarà al desenvolupament de 46 programes d’ara fins el 2025, amb un valor total de 35 milions d’euros (MEUR). Els quals es preveuen presentar als fons europeus Next Generation. 

Aquest pla no parteix de zero, sinó que ha tingut en compte tots els projectes previstos i iniciats que entraven dins aquestes línies i que es corresponien tant amb el sector públic com el privat del municipi.

Entre aquests, destaca la creació d’un ‘hub’ marítim sostenible al port pesquer i l’esportiu. L’objectiu és que promogui la mobilitat elèctrica (tant en el transport de passatgers com en el treball pesquer), també que es pugui auto abastar d’energia elèctrica generant-la en el propi port, i que sigui un pol d’atracció pels fabricants de productes nàutics elèctrics i renovables. Del que hauria de sorgir la primera Fira Internacional del vehicle elèctric marí.

Marc Grijalvo, de BIM Consultors, ha definit el pla:  “L’objectiu és transformar una destinació de litoral madura en una destinació sostenible no només per terra sinó també per mar”. El document, que s’ha presentat aquest dimecres i que ja està aprovat, es va començar a treballar fa més d’un any i s’ha accelerar amb la pandèmia i l’arribada dels fons europeus Next Generation.

El Pla Estratègic de Transició Energètica de Roses mobilitza tots els sectors econòmics i socials, i té en compte tant al sector públic com el privat, però també a la ciutadania, donant l’oportunitat a aquesta de participar d’aquest estalvi energètic contribuint a la seva sostenibilitat econòmica.

Més informació