G'O Segell de Gastronomia d'origen als restaurants de Roses

El Segell G’O neix de la necessitat de posar en valor al producte local empordanès i dels restauradors que el tenen en compte a l’hora de dissenyar els seus plats. D’aquesta manera es vol premiar tan a productors, contribuint a la promoció dels seus productes, com als restauradors que contribueixen a mantenir una cuina de la terra, km0 i de qualitat. Aquest projecte realitzat per BIM Consulotrs per encàrrec de l’Associació d’Empresari de Roses i el suport de l’Ajuntament de Roses, es va presentar el passat 22 de febrer de la mà de Ferran Adrià. Aquest prestigiós cuiner va remarcar la importància que els restaurants de la comarca participin en el segell, que neix amb la voluntat de potenciar la destinació “com a gran pol d’atracció turística” i que ja té confirmada l’adhesió de divuit restaurants.

En una primera fase, el segell Gastronomia d’Origen s’ha implantat a Roses, però la idea és fer-lo extensiu al conjunt dels municipis de la comarca i que s’hi afegeixin el màxim nombre d’establiments possible. El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, va afirmar que la iniciativa estava en la línia de “promoure un turisme marítim modern i sostenible, amb iniciatives que reforcin un turisme responsable i vinculat al patrimoni cultural”.

No hem d’oblidar que els petits i mitjans productors són un teixit bàsic de l’economia de la comarca, que a la vegada contribueixen a mantenir un paisatge agrícola i ramader fonamental pel que és l’Empordà. Així el segell es vol fixar amb aquells restaurants que es mostren sensibles i que posen el punt de mira en la qualitat i la sostenibilitat ambiental. 

Més informació

 

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.